Пошук

Розпочинається проведення весняної кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу

Дата: 17.05.2023 10:09
Кількість переглядів: 88

Житомирське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області інформує, що в третій декаді травня 2023 року на території  Корнинської селищних  рад  буде  проведенна весняна кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

  Цього року, враховуючи запроваджений в країні військовий стан, весняна кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу буде проводитись шляхом наземного розподілу  принад, які містять високоімунну, безпечну вакцину.

    Загалом під обробку підлягає 11408 км² території Житомирської області, на якій буде використано 328,316 тис. доз вакцини ,із розрахунку на 1 км²  - 25 приманок . На території Корнинської селищної  рада -118,91 км², буде використано - 4,760 тис.доз вакцини; 

 

Наголошуємо, що приманка є безпечною для людей і тварин. Вона має вигляд невеликого брикету розміром із сірникову коробку з запахом м’ясокісткового борошна, а всередині містить желеподібну капсулу з вакциною проти сказу.

 Звертаємось  до жителів ОТГ з проханням: у разі виявлення приманок не беріть їх руками і не переміщуйте з місць розкладання. Також, під час лісових прогулянок з дітьми слідкуйте, щоб вони не торкалися брикетів,-  якщо дика тварина відчує на приманці запах людини, вона її не їстиме.  

Кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу буде проведена під контролем спеціалістів Житомирського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області та Попільнянським відділом Житомирської обласної лікарні ветеринарної медицини з подальшим здійсненням контролю за ефективність імунізації.

 

Житомирське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь