Розпочато реалізацію пілотного проекту щодо внесення відомостей до Держгеокадастру про земельну ділянку сертифікованими інженерами-землевпорядниками

Дата: 13.01.2022 14:28
Кількість переглядів: 2774

Відповідно до прийнятої Кабінетом Міністрів України постанови від 29.12.2021 № 1438 «Деякі питання реалізації пілотного проекту щодо внесення до Державного земельного кадастру відомостей про земельні ділянки сертифікованими інженерами-землевпорядниками» Держгеокадастр розпочав процес реалізації цього пілотного проекту. На сьогодні адміністратором Державного земельного кадастру ДП «Центр ДЗК» вже розроблено та впроваджено відповідний функціонал програмного забезпечення Державного земельного кадастру, необхідний для запуску пілотного проекту.

Реалізація положень зазначеної постанови Уряду є завершальним і дуже важливим етапом у радикальній дерегуляції земельних відносин і перетворенні Держгеокадастру на сервісну службу, оскільки таким чином недобросовісні чиновники втрачають можливість для зловживань та створення для громадян і бізнесу перешкод у реалізації їх прав на земельні ділянки – це внесення відомостей до Державного земельного кадастру, насамперед, при державній реєстрації земельних ділянок.

Відтепер розробники документації із землеустрою отримують можливість вносити відомості до Державного земельного кадастру самостійно. Одночасно встановлюються відповідні процедурні запобіжники від зловживань – запроваджується добре збалансована система моніторингу за діяльністю сертифікованих інженерів землевпорядників, зокрема: у разі виявлення порушення закону Державний кадастровий реєстратор звертатиметься до Держгеокадастру щодо скасування незаконного рішення інженера-землевпорядника, процедура перевірки обмежена у часі і триватиме 7 днів, протягом якого фіналізувати внесення відомостей до кадастру буде неможливо. Водночас передбачено, що за відсутності реакції з боку державних органів на звернення Державного кадастрового реєстратора, блокування реєстрації земельної ділянки автоматично зніматиметься.

 

 Виникли питання, за юридичною консультацією звертайтесь  до   Попільнянського бюро правової допомоги за адресою:   смт. Попільня вулиця Горького, 6 а, телефон (04137) 5-10-04.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь