ЯК САМЕ ЗАКОНОПРОЄКТ № 5557 ПОСИЛИТЬ ОБОРОНОЗДАТНІСТЬ УКРАЇНИ? ДУМКА ЕКСПЕРТІВ

Дата: 24.06.2021 15:10
Кількість переглядів: 729

Ініціативна група законодавців, представників виконавчої влади, громадських організацій, територіальної оборони Києва обговорили внесений Президентом України Володимиром Зеленським на розгляд Верховної Ради України законопроєкт № 5557 «Про основи національного спротиву».

На думку експертів, ухвалення законопроєкту № 5557 — безальтернативний шлях максимально швидко зміцнити Україну в умовах зростаючої російської загрози з території РФ, з боку окупованих Криму та ОРДЛО, Білорусі, молдовського Придністров’я та Чорного моря.

Над розробкою законопроєкту № 5557 працювали представники всіх родів військ, ветеранських організацій та експерти. Він є спільним напрацюванням, де враховано пропозиції всіх сторін. Крім того, це імплементація концепції всеохоплюючої оборони як однієї з практик країн-членів НАТО.

Як саме законопроєкт посилить обороноздатність?

Національний спротив — це залучення всього населення до протидії агресору й підготовка до такої протидії. Він передбачає впровадження системи загальновійськового навчання населення, розвиток територіальної оборони та руху опору.

Територіальна оборона вестиметься по всій території України поза межами бойових дій, а рух опору — на можливій тимчасово окупованій території. Це суттєво посилить обороноздатність, потенційний агресор знатиме, що в кожній області й районі є організовані підрозділи, які будь-коли готові дати йому відсіч навіть під окупацією.

Чи відповідає законопроєкт № 5557 міжнародній практиці?

Законопроєкт підготовлений на основі вивчення досвіду країн-членів НАТО з організації всеохоплюючої оборони, зокрема, територіальної оборони та підготовки населення до захисту своєї держави. Практично він імплементує концепцію всеохоплюючої оборони країн-членів Альянсу. За рахунок зміни підходу до оборони Україна приводить її у відповідність до існуючих у НАТО практик.

Детальніше про законопроєкт можна дізнатись на вебсайті “Національний спротив”.

Про те, хто зможе долучитися до національного спротиву, читайте ТУТ.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь