Уряд спростив оформлення оренди водних об’єктів

Дата: 16.06.2021 15:49
Кількість переглядів: 632

Уряд спростив оформлення оренди водних об’єктів

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 02 червня 2021 року № 572   «Про затвердження Типового договору оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом», яка набрала чинності 8 червня  затверджено типовий договір оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом.

Рішення прийнято на виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об'єктів у комплексі з земельними ділянками».

Прийняте рішення дає можливість одночасно оформити оренду штучної водойми - ставка чи водосховища, земельної ділянки під водоймою та під прибережною захисною смугою чи гідротехнічною спорудою.

Типовий договір спрощує процедуру оформлення. 

Рішення передбачає:

  • укладатиметься один договір замість двох - на штучну водойму, земельну ділянку під водоймою та під прибережною захисною смугою чи гідротехнічною спорудою;
  • типовий договір враховує інтереси інших водокористувачів, які здійснюють спецводокористування, та забороняє орендарям перешкоджати їхній діяльності;
  • орендар повинен здійснювати заходи з охорони та поліпшення екологічного стану водного об’єкта та дотримуватися встановлених режимів роботи.

 

Виникли питання, за юридичною консультацією звертайтесь  до   Попільнянського бюро правової допомоги за адресою:   смт. Попільня вулиця Горького, 6 а, телефон (04137) 2-51-04.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь