Пошук

Децентралізація в дії: перші кроки і перспективи

Дата: 26.12.2017 14:51
Кількість переглядів: 975

 

 

Описание: na-sajt

 

 

 

 

 

 

Децентралізація в дії: перші кроки і перспективи

 

21.12.2017р.

 

      Представники органів місцевого самоврядування  Корнинської ОТГ та

працівники культурно-освітніх закладів селища  за круглим столом вели діалог на тему: «Децентралізація в дії: перші кроки і перспективи» у приміщенні Корнинської селищної ради 21 грудня з метою, як потрібно дієво вирішувати проблеми розвитку соціальної інфраструктури своїх населених пунктів.

Мова йшла про те, як громада може впливати на процес соціально-економічного розвитку ОТГ, а саме: встановлення та облаштування ігрових майданчиків, реконструкція центру дозвілля, капітальний ремонт приміщення селищної ради, термомодернізація  Корнинського НВК «ЗОШ I ст. –гімназія» .

      Анатолій Миколайович Мізерний, голова Корнинської ОТГ, зауважив: «На часі у нас ремонт доріг, реконструкція та модернізація об’єктів водопостачання, заміна вікон в дитячій бібліотеці та багато інших  стратегічних питань відносно  інших соціальних сфер. Хочеться,щоб люди знали про наші перші кроки і  перспективи щодо процесу децентралізації в цілому».

     Лідія Григорівна Гончарук, секретар Корнинської ОТГ, наголосила, що децентралізація – це шанс для громади бути самостійними, адже вона надає значно більших повноважень органам місцевого самоврядування для їх успішної реалізації.

Анелія Аркадіївна Кумечко, бібліотекар дитячої бібліотеки, додала:  «Ми, бібліотекарі, як інформаційні посередники між владою та громадою,  стараємось донести до всіх людей, що децентралізація – це закономірна реформа і шлях прогресу.А оскільки людей турбують подальші кроки реформи, її переваги та труднощі, ми і далі будемо працювати  в тісному зв’язку з органами місцевого самоврядування та членами громади для висвітлення питань, що виникають. Також сподіваємось,  що

органи місцевого самоврядування, в свою чергу, підтримуватимуть наше функціювання.

Довідка:Проект USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (PULSE). Впроваджує Асоціація міст України (АМУ) в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX/Україна за фінансової підтримки агентства США з міжнародного розвитку (USAID).  #USAID#PULSE #IREX #АМУ #ПУЛЬС



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь